Cinewall

De cinewall is razend populair. Wat is het eigenlijk en wat zijn de voordelen van een cinewall?
Het woord zegt het al: cine + wall zijn Engelse woorden en vertaald naar het Nederlands is dat film + muur; filmmuur dus. Het wordt ook wel een tv-wand genoemd. De populariteit van zo’n filmmuur, oftewel van de cinewall, dateert van rond 2010. Dat was het moment dat heel grote beeldschermen voor steeds meer mensen betaalbaar werden. Maar om zo’n groot scherm te kunnen plaatsen heb je ook een (heel) groot tv-meubel nodig. Om dat te omzeilen kozen steeds meer mensen er voor de tv aan de muur te hangen. Zo ontstond dus de cinewall.

Maak een afspraak voor een vrijblijvende offerte voor het plaatsen van jouw Cinewall. Of bel ons voor meer informatie.

 • Cinewall
 • cinewall
 • cinewall

Cinewall met open haard

Omdat veel mensen een open haard hebben, werd het grote beeldscherm vaak boven die open haard opgehangen. Echter, dit is voor de levensduur van de televisie bepaald niet goed. De rechtstreekse warmte van de open haard maakt dat de tv stuk gaat. Een echte open haard en cinewall gaan dan ook niet samen. Tegenwoordig wordt dan ook gekozen voor een elektrische open haard in de cinewall.

Hoe ziet een cinewall er uit

Tegenwoordig is een sfeerhaard meer dan alleen een grote tv aan je muur. Vaak is het een complete uitbouw van de muur met elektrische sfeerhaard, sfeerverlichting en bijvoorbeeld ook kastjes of planken. De cinewall wordt zo een bijzonder en vaak gezellige en sfeervolle plek in je huis waar ook planten, boeken en andere accessoires staan. Een echte eyecatcher dus!

Cinewall maken

Bij het ontwerpen en maken van een cinewall komen verschillende specialistische vaardigheden kijken. Om te beginnen natuurlijk het ontwerp van de filmmuur. Misschien weet je precies wat je wil maar zijn je plannen ook uitvoerbaar en wat zijn de kosten ervan? Als je kiest voor ArzumanMontage dan krijg je alle hulp die je nodig hebt. We bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn en wat de financiële consequenties zijn van je keuzes. Je hebt onder meer een sloper, timmerman, elektricien, tegelzetter en/of schilder nodig. Wij hebben al die vaardigheden en de benodigde kennis en ervaring in huis.

Hoe ziet jouw cinewall eruit

Veel mensen kiezen voor een cinewall met open haard maar een cinewall zonder open haard behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Kies je voor een open haard dan zal het vrijwel altijd om een elektrische variant gaan. Vervolgens kies je wat je nog meer in de TV wand wilt integreren: een mooie kast, handige planken, een plek voor een mooie plant, uiteraard ook sfeervolle verlichting of misschien wil jij wel je aquarium in de cinewall integreren.
Een cinewall kan een volledige muur beslaan, maar ook een smalle uitbouw zijn. Net wat je wil en wat past in jouw woning en interieur.

Werkzaamheden cinewall maken

De oude muur moet (deels) worden gesloopt. Wij kunnen sloopwerk op professionele wijze uitvoeren en dat betekent dat alleen dat wat weg kan wordt gesloopt, zonder schade te berokkenen. Arzumanmontage zorgt ook van het afvoeren van het puin.
Vervolgens moet het frame van de cinewall worden gemaakt, doorgaans met behulp van houten balken of met metal studs. Daarna wordt dit frame bekleed. Dat kan met gipsen platen, MDF-platen of met underlayment platen. Tenslotte volgt de afwerking; verven, betegelen en/of timmerwerk.

Meten is weten

Uiteraard is het van het grootste belang dat alles tevoren goed wordt uitgedacht en uitgemeten. De exacte maten van de cinewall en toebehoren moeten bekend zijn en op elkaar zijn afgestemd. Op enig moment moet er ook een elektricien worden ingeschakeld zodat deze de bekabeling kan aanleggen voor stroom. Je hebt op meerdere, strategische, plekken stopcontacten nodig. ArzumanMontage zorgt dat alles volledig past en klopt, zodat je straks kunt genieten van een schitterende, sfeervolle en stijlvolle televisiewand.

Kit werk en tegelzetter

Bij een cinewall wordt vaak gekozen voor een afwerking met tegels, deels of helemaal. Daarvoor is de inzet van een professionele tegelzetter nodig. Daarnaast wordt overigens ook veel gewerkt met houten delen. Voor het betegelen maar zeker ook voor het voegen van houten delen aan steen, heb je iemand nodig die professioneel kit werk kan uitvoeren. Het kitten van verschillende materialen vraagt om verschillende soorten kit werk. Onze specialisten voeren dit perfect voor je uit. Niet alleen heel mooi om te zien maar vooral ook heel duurzaam.

De elektricien

De werkzaamheden van een elektricien zijn bij het maken van een TV wand ook heel belangrijk. Je wil immers dat je straks voor alle apparatuur en de verlichting voldoende stopcontacten hebt. En op de juiste plek. Het is natuurlijk niet leuk als je een schitterende cinewall hebt waar overal aansluitkabels zichtbaar zijn. Arzuman Montage zorgt voor een gecertificeerde elektricien die jouw televisiewand van stroom voorziet op plekken waar dat het beste uitkomt.

Timmerwerk en schilderwerk

De timmerman is ook nodig bij het maken van een TV wand. Tenzij je nergens houten delen hebt natuurlijk maar de meeste cinewalls bestaan in ieder geval deels uit hout. Het is een warm materiaal en zorgt voor warmte in je interieur. Ook voor professioneel timmerwerk kan je terecht bij Arzuman.

De delen van de muur die niet zijn voorzien van tv, haard, kast of planken moeten worden geschilderd. Ook die specialist hebben we in huis! De schilder adviseert je ook graag over de kleurstellingen en uiteraard over de keuze van de te gebruiken materialen.

Cinewall laten maken bij Arzuman Montage

Een cinewall laten maken bij Arzuman Montage betekent dat je alle kennis en vaardigheid in huis haalt die daarvoor nodig is. Iemand die je oude muur kan slopen, een tegelzetter, een schilder, een timmerman en een elektricien. Daarnaast denken we graag met je mee en hebben we veel ervaring met het maken van een cinewall. We weten dus precies wat wel en wat niet kan.

Het scheelt je natuurlijk flink in tijd dat je bij ons alle specialisten vindt die je nodig hebt. Je hoeft geen afspraken te maken met verschillende bedrijven. Dit scheelt je niet in tijd, maar ook in geld!
Als je bij ons een vrijblijvende offerte aanvraagt weet je ook precies waar je financieel aan toe bent. We denken met je mee en zorgen ervoor dat je een cinewall krijgt die past bij jou, je interieur én bij je portemonnee.

Alle specialisten onder één dak

Wij zijn een specialist voor al jouw klusbehoeften. Of het nu gaat om een cinewall plaatsen, kleine reparatie, een grote renovatie of een complete verbouwing, ons team van ervaren vakmensen staat voor je klaar om je te voorzien van hoogwaardige service en vakmanschap.

Sloopbedrijf
Loodgieter
Tegelzetter
Elektricien
Schilder
Cinewall plaatsen
Kitwerk
Stukadoor
Timmerman

Het goede nieuws is dat Arzuman dat allemaal in huis heeft! Je hoeft dus niet bij al die verschillende partijen een aparte offerte op te vragen en je hebt niet meerdere keren met voorrijdkosten te maken.

Wij maken een mooi, passende offerte op maat waarin alle specialistische diensten in één keer zijn opgenomen.

Arzuman Montage

Voor elke timmerklus

  Afspraak maken en meer informatie

  Ben je van plan een cinewall te laten plaatsen? Neem contact met ons op voor professionele timmerwerk diensten en ontdek de diverse mogelijkheden, diensten en tarieven die onze vakmensen bieden. Wij voorzien je graag van uitgebreide informatie en kunnen een afspraak bij jou thuis of op kantoor inplannen om de mogelijkheden van het plaatsen van een TV wand te bespreken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Cinewall laten plaatsen in de buurt

  Wil je een TV wand laten plaatsen door een professioneel timmerwerkbedrijf in jouw buurt? Kies voor Arzumanmontage, waarbij het eindresultaat van de cinewall-installatie centraal staat. Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van nieuwe en verbeterde ruimtes op een efficiënte en milieuvriendelijke manier. Of het nu gaat om nauwkeurige timmer- en demontagewerkzaamheden of grootschalige projecten op het gebied van totaalrenovatie, ons ervaren team en eigen gereedschap staan paraat. Vertrouw op onze expertise voor het realiseren van een prachtige cinewall. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Rotterdam
  • Zwijndrecht
  • Dordrecht
  • Maassluis
  • Delft
  • Schiedam

  Cinewall laten plaatsen? Vraag vandaag nog een offerte aan voor onze vakkundige en efficiënte diensten op het gebied van Cinewalls.