Kit werk

Kit werk, ook vaak geschreven als kitwerk, gaat over het afdichten van kieren, naden en voegen. Misschien denk je dat dat niet zo’n spannend of ingewikkeld werkje is, maar daar kan je je nog behoorlijk in vergissen. Het vraagt namelijk om kennis en vaardigheid die alleen een vakman in huis heeft. Als je het tenminste goed wilt doen en het belangrijk vindt dat het kit werk er niet alleen mooi uitziet, maar ook vele jaren lang mee kan gaan. Op deze pagina vertellen we meer over alles omtrent kit werk, wat ArzumanMontage voor je hierin kan betekenen en welke diensten we nog meer aanbieden.

Maak een afspraak voor een vrijblijvende offerte voor jouw kit werk. Of bel ons voor meer informatie.

 • kit werk
 • Tegelzetter Spijkenisse
 • kitwerk

Wat is kit werk precies

Kit werk is het duurzaam afdichten van naden, kieren en voegen met een elastisch materiaal. Daarbij is het heel belangrijk het juiste materiaal te gebruiken. Het kitten van een keuken of badkamer vraagt om andere materialen dan bijvoorbeeld kit werk buiten. Vooral als er twee verschillende materialen moet worden gekit, is het heel belangrijk de juiste kitsoort te kiezen. Materialen bewegen namelijk elk weer anders en het juiste kit werk kan die (vaak tegengestelde) bewegingen goed opvangen. Denk bijvoorbeeld aan kitwerk tussen hout en steen of hout en metaal.

Lekkages en schimmel

Het juiste kit werk kan voorkomen dat je last krijg van lekkage of gele schimmelplekken ontstaan. Als er bijvoorbeeld in de badkamer wordt gewerkt met onjuiste materialen, kunnen de voegen vies worden, er kan schimmel ontstaan en zelfs lekkage.

Ook het kitwerk bij kozijnen en ramen is uiterst belangrijk. Als dit niet goed gebeurt, kan lekkage ontstaan, met alles kosten en ongemak van dien. Daarnaast is niet goed uitgevoerd kit werk rond deuren en kozijnen een echte kostenpost. Je verliest namelijk heel veel warmte door de ontstane kieren en dat zorgt voor een hoge energierekening. Daarnaast heb je door kieren last van tocht en vocht. Niet alleen heel onprettig maar ook slecht voor het houtwerk.

Duurzaam kit werk is kostenbesparend

Goed aangebracht kit werk leidt tot kostenbesparingen. Een belangrijke factor hebben we al genoemd: met goed kit werk heb je geen last van warmteverlies, tocht en vocht. Je bespaart daarmee op energiekosten en (te) snel vervangen van kit werk, verrotte kozijnen of andere delen van de woning.

Ook houten vloeren en tegelvloeren gaan veel langer mee als de voegen goed zijn afgedicht. Dit speelt vooral ook bij parketvloeren. Er kan dan geen vocht en/of vuil tussen de plinten en de vloer komen en dat verlengt de levensduur van je vloer. En het ziet er natuurlijk een stuk mooier uit!

Vakmensen voor kit werk

Het is je waarschijnlijk nu wel duidelijk dat je voor kit werk het beste een goed kitbedrijf kunt inschakelen. Met een vakman haal je kennis, ervaring en kwaliteit in huis. Het meeste kitwerk vindt plaats in de keuken en badkamer en in het toilet. Daar zijn vaak tegels die moeten worden gekit. In veel gevallen zal je dus ook een tegelzetter nodig hebben, bijvoorbeeld bij badkamerrenovatie. Arzuman heeft meerdere diensten in huis waarmee je je hele project kunt laten uitvoeren: van kitprofessionals tot tegelzetters, een elektricien, loodgieter, voor sloopwerkzaamheden en natuurlijk schilderwerk. Ben je op zoek naar een professional voor het zorgvuldig afkitten van je badkamer, het vakkundig kitten van je keuken, of voor nauwkeurig kitwerk aan vloeren, kozijnen en andere toepassingen? Kies dan voor Arzuman Montage!

Meer over kit werk en toepassingen

Zoals gezegd denken mensen bij kit werk vooral aan badkamer, keuken en toilet. Er zijn echter veel meer plekken waar kit werk aan de orde is. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Luchtdicht bouwen en afdichten
 • Glas afkitten
 • Tegelwerk kitten
 • Beglazing afdichten
 • Galerij en balkonvoegen
 • Dilatatievoegen
 • Vloeistofdichte afdichtingen voor constructies
 • Voegen in natuursteen
 • Brandwerende afdichtingen
 • Epoxywerk

Luchtdicht bouwen

In verband met de energieprijzen en natuurlijk het milieu wordt luchtdicht bouwen steeds belangrijker en ook steeds vaker toegepast in de bouwsector. Het komt ook het wooncomfort ten goede. Bij luchtdicht bouwen is het van groot belang om alle kieren en naden heel goed af te dichten, vooral de kieren rondom deuren en ramen.
Ook het afkitten van glas werkt energiebesparend en geeft een zeer strak resultaat.

Galerij en balkonvoegen

Bij galerij en balkonvoegen moeten de betonnen elementen onderling bij de aansluitingen duurzaam worden afgedicht. Als dit niet goed gebeurt, dan kan er lekkage ontstaan die zelfs het gebouw kan binnendringen. Zo’n afdichting moet bestand zijn tegen thermische werking van de materialen en ook tegen continue waterbelasting. Onder galerij en balkonvoegen vallen onder meer galerijplaten, balkonaansluitingen, trappenhuizen en parkeergarages.

Particuliere renovatie badkamer

Dan kijken we nu nog even wat er allemaal komt kijken bij het renoveren van een badkamer in een particuliere woning. Daarvoor zijn namelijk behoorlijk wat specialisten nodig. Het begint al met het sloopwerk: het slopen van de oude badkamer moet op een professionele manier gebeuren zodat leidingen en andere onderdelen niet onnodig worden beschadigd. Vervolgens is een elektricien nodig voor het leggen van de juiste bekabeling en een loodgieter voor het leggen van de juiste leidingen. Alles moet op de goede plek liggen en volgens bouwplan worden uitgevoerd.

Bij badkamer renoveren is natuurlijk ook een tegelzetter nodig en iemand voor het kit werk. Doorgaans wordt tot de helft van de muur betegeld en is voor de overige ruimte een schilder nodig. Kortom, er komt behoorlijk wat bij kijken. Als je voor elk van die specialisten een apart bedrijf moet inhuren, dan kost dat je veel geld en ook veel tijd. Als je kiest voor Arzuman dan vind je alle specialisten onder één dak. Dat kan je flink schelen in de portemonnee.

Alle specialisten onder één dak

Wij zijn een specialist voor al jouw klusbehoeften. Of het nu gaat om kit werk, kleine reparatie, een grote renovatie of een complete verbouwing, ons team van ervaren vakmensen staat voor je klaar om je te voorzien van hoogwaardige service en vakmanschap.

Sloopbedrijf
Loodgieter
Tegelzetter
Elektricien
Schilder
Cinewall plaatsen
Kitwerk
Stukadoor
Timmerman

Het goede nieuws is dat Arzuman dat allemaal in huis heeft! Je hoeft dus niet bij al die verschillende partijen een aparte offerte op te vragen en je hebt niet meerdere keren met voorrijdkosten te maken.

Wij maken een mooi, passende offerte op maat waarin alle specialistische diensten in één keer zijn opgenomen.

Arzuman Montage

Voor elke kit werk klus

  Afspraak maken en meer informatie

  Heb je vragen over kit werk of wil je een offerte aanvragen? Bijvoorbeeld voor kit werk in de keuken of wil je je badkamer afkitten? Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend advies en een vrijblijvende offerte. We komen naar je toe om de klus te bekijken en je wensen te bespreken.

  Heb je schade? Is er sprake van spoed in verband met lekkage? Wil je kitwerken op een professionele manier laten verwijderen of de voegen van je parket opnieuw laten kitten? Bij Arzuman Montage is het allemaal mogelijk. Neem gewoon eens vrijblijvend contact met ons op.

  Kit werk in de buurt

  Op zoek naar professioneel kitwerk in jouw buurt? Kies voor Arzumanmontage, waarbij het eindresultaat van de kitwerkzaamheden centraal staat. Wij zorgen niet alleen voor nieuwe en verbeterde afdichtingen, maar doen dit ook op een efficiënte en milieuvriendelijke manier. Of het nu gaat om nauwkeurig kitten en herstellen van voegen of grootschalige projecten op het gebied van kitwerk, ons ervaren team en eigen gereedschap staan voor je klaar. Vertrouw op onze expertise en vakmanschap. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

  • Rotterdam
  • Zwijndrecht
  • Dordrecht
  • Maassluis
  • Delft
  • Schiedam

  Op zoek naar professioneel kitwerk? Bel ons vandaag nog voor vakkundige en efficiënte diensten op het gebied van kitwerk.