Op zoek naar een loodgieter

Heb je een loodgieter nodig voor je huisrenovatie, badkamer- of keukenverbouwing? Bij Arzuman Montage vind je alle benodigde specialisten, zoals loodgieters, elektriciens, tegelzetters en schilders, onder één dak. Bespaar tijd en moeite bij het zoeken naar afzonderlijke vakmensen en neem contact op met ons voor een totaaloplossing. Bel ons voor vrijblijvende informatie en ontdek hoe we jouw project vakkundig kunnen ondersteunen.

 • Elektricien
 • loodgieter den haag
 • Loodgieter amsterdam
 • badkamer wastafel

Wat doet een loodgieter

Kortgezegd doet een loodgieter alles wat te maken heeft met water in en om je woning of bedrijfspand. Hij houdt zich bezig met het aanleggen, repareren en onderhouden van sanitaire voorzieningen zoals waterleidingen en rioleringen maar bijvoorbeeld ook met verwarmingsinstallaties. Vaak wordt bij een loodgieter gedacht aan lekkage of verstopping maar een loodgieter doet veel meer dan alleen dat soort problemen oplossen. Daar vertellen we hierna meer over.

Waar werkt een loodgieter

Overal waar leidingen zijn, zijn loodgieters nodig. Het kan gaan om een woning maar ook om een kantoorpand, fabriek of om openbare ruimtes. Denk aan waterpunten bij een station, een fontein in het centrum van de stad of aan openbare toiletten in winkelcentra of bij een evenement. Dit maakt het werk van een loodgieter ook heel gevarieerd en er is veel kennis van zaken, en flink wat ervaring voor nodig.

De werkzaamheden van een loodgieter

Zoals we hiervoor al hebben aangestipt: de werkzaamheden van een loodgieter zijn heel breed. Niet alleen inhoudelijk maar ook omdat er wordt gewerkt op allerlei verschillende soorten locaties. Qua werkzaamheden zijn de werkzaamheden van een loodgieter onder te verdelen in drie hoofdcategorieën:

 1. Installatiewerkzaamheden
 2. Reparaties
 3. Onderhoud

Installatiewerkzaamheden loodgieter

Soms zijn geheel nieuwe leidingen nodig. Bijvoorbeeld bij nieuwbouw of bij verbouwingen aan bestaande woningen. Er moeten vaak nieuwe leidingen worden gelegd als je de badkamer of de keuken gaat verbouwen. Een loodgieter heeft hier ook speciale vakkennis voor nodig. Zo moet hij de bouwplannen goed kunnen interpreteren, is hij verantwoordelijk voor het op maat maken van de leidingen en heeft hij kennis van specifieke technieken nodig.

Reparatiewerkzaamheden loodgieter

Je hebt een loodgieter nodig als er iets niet goed is met de leidingen. Dit uit zich meestal in een lekkage, een wc die niet goed doorspoelt of een leiding in de badkamer die is verstopt. Het hoeven niet de grootste problemen te zijn die toch voor veel ongemak kunnen zorgen. En hoe langer je wacht, hoe groter het probleem en hoe meer het gaat kosten. Onze loodgieters kijken waar het knelpunt zit en lossen het voor je op. Dit betekent dat er soms een onderdeel moet worden vervangen of een verstopping moet worden doorgespoeld. Loodgieter voor reparatie werkzaamheden nodig? Bel ons voor meer informatie!

Loodgieter voor onderhoud

Om problemen en daarmee kosten voor reparatie zoveel mogelijk te voorkomen is het onderhoud van leidingen noodzakelijk. Een nieuwe CV moet bijvoorbeeld regelmatig worden onderhouden. Door te kiezen voor onderhoud kun je versleten onderdelen tijdig laten vervangen en daarmee voorkomen dat ze storingen veroorzaken. Vooral afvoerleidingen vormen nogal eens een knelpunt omdat er restafval in terechtkomt dat niet met het water wordt meegevoerd. Dit kan niet alleen leiden tot verstoppingen maar ook stankoverlast geven. Door een onze loodgieters regelmatig onderhoud te laten verzorgen kan je dit allemaal voorkomen. Loodgieter voor onderhoud nodig? Bel ons voor meer informatie.

Meer over lekkage

Lekkage in woning of kantoor is enorm vervelend. Het leidt altijd tot schade en daarom kan je het beter zoveel mogelijk voorkomen door regelmatig onderhoud door een loodgieter te laten verrichten. Lekkage kan leiden tot vlekken op je muren en plafond maar ook tot grote plassen water op of zelfs onder je vloer. Dat brengt natuurlijk kosten met zich mee: je parket gaat krom staan, dure kleden of tapijt moet worden vervangen of de vloer moet open.

Een Lekkage zie je soms pas op een heel laat moment. De oorzaak daarvan is dat leidingen doorgaans achter de muur lopen. Is er iets verouderd of stuk, dan zie je zo’n lekkage pas als het te laat is. Naast lekkage is vochtbestrijding ook belangrijk. Te veel vocht in huis kan allerlei problemen geven, waaronder schimmel. Waterproblemen thuis? Bel ons meteen voor een snelle diagnose en effectieve oplossingen van onze professionele loodgieters.

Grote en kleine klussen

Onze loodgieters krijgen te maken met allerlei soorten klussen. Het kan gaan om grote verbouwingen of om nieuwbouw waarbij alle leidingen inclusief voorzieningen moeten worden aangelegd. Denk aan het leggen voor leidingen in de badkamer en keuken inclusief het plaatsen van een bad, douche, wastafel, toilet, aansluitpunten voor wasmachine en vaatwasser etc. Vaak worden onze loodgieters ooks opgeroepen voor spoedlekkages.

Er zijn ook kleine klussen voor de loodgieter: een kraan vervangen, een lekkage aan een wastafel repareren of het gaat om ontstopping van wastafel, toilet of ander afvoerkanaal. Denk ook aan werkzaamheden aan watertanks, geisers, koelsystemen en verwarmingssystemen.

Alles onder één dak

Bij Arzuman Montage vind je alle specialismen onder één dak. Wel zo gemakkelijk én het kost je minder tijd en geld. We kunnen een passende offerte op maat maken.

Ons dienstenpakket in een notendop:

Sloopbedrijf
Loodgieter
Tegelzetter
Elektricien
Schilder
Cinewall plaatsen
Kitwerk
Stukadoor
Timmerman

Het goede nieuws is dat Arzuman dat allemaal in huis heeft! Je hoeft dus niet bij al die verschillende partijen een aparte offerte op te vragen en je hebt niet meerdere keren met voorrijdkosten te maken.

Arzuman Montage

Voor elke loodgieters klus

  Afspraak maken met onze loodgieter

  Heb je snel een ervaren en betrouwbare loodgieter nodig, bijvoorbeeld in verband met lekkage? Bij spoedlekkage kan je altijd contact met ons opnemen, we staan voor je klaar.

  Wil je eens je plannen voor een renovatie bespreken, geheel vrijblijvend weten wat de kosten van zo’n plan zijn? Maak een afspraak met ons! We komen bij je thuis, of op kantoor, kijken zodat we een goed beeld krijgen van de locatie. We informeren je graag vrijblijvend en maken een passende offerte.

  loodgieter in de buurt

  Als je op zoek bent naar een professionele loodgieter bij jou in de buurt, zoek dan niet verder en vertrouw op onze expertise! Ons team van ervaren loodgieters staat klaar om je te helpen bij al jouw loodgieterswerkzaamheden, groot of klein. Of je nou op zoek bent naar een loodgieter voor je badkamer, keuken, woonkamer of kantoorpand, wij bieden een volledig assortiment van diensten aan om aan al jouw wensen te voldoen.

  Rotterdam
  Zwijndrecht
  Dordrecht
  Maassluis
  Delft
  Schiedam

  Neem contact met ons op als je op zoek bent naar een betrouwbare en professionele loodgieter bij jou in de buurt. Wij garanderen een vakkundige en efficiënte service voor al jouw loodgieterswerkzaamheden.