Op zoek naar een stukadoor

Bij Arzuman Montage begrijpen we het belang van vakkundig stucwerk. Onze gecertificeerde stukadoors leveren topkwaliteit in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten, met expertise in het aanbrengen van strakke afwerklagen op muren, plafonds en gevels. Of je nu een binnen- of buitenklus hebt, wij zorgen voor een perfecte afwerking.

Ontdek de vakmanschap van Arzuman Montage in stucwerk. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte, neem contact met ons op of bel ons direct.

 • stukadoor
 • muur stucen
 • Elektricien
 • stucadoor

Stukadoor werkzaamheden

Stukadoor werkzaamheden zijn heel divers, vooral ook omdat er allerlei technieken en vormen van stucen (officieel is het overigens stuken!) zijn. De belangrijkste taak van een stukadoor is het afwerken van muren en plafonds met mortel. Mortel is een mengsel van kalk, water en zand en vraagt om een nauwkeurige samenstelling.

Een stukadoor is een vakman en maakt de perfecte mix voor de mortel voor jouw klus en weet ook hoe dik de mortel moet worden aangebracht.
Als een muur beschadigd is, dient dit eerst te worden gerepareerd. Na het stucen kan de muur ook worden behangen of geschilderd. Wil je strakke en gladde muren of plafonds? Bel ons vandaag nog voor een professionele stukadoor die je huis transformeert.

Vormen van stucwerk

Stucwerk is een verzamelnaam voor verschillende technieken en daarnaast zijn er ook verschillende vormen van afwerking. Pleisterwerk (strakke afwerking) is het meest populair en daarnaast zijn er onder meer de betonlook of het aanleggen van lijstwerk.

Vormen en toepassingen van stucwerk

• Raapwerk: de laag onder tegels in je badkamer en/of keuken. Dit wordt badkamer stucen of tegelkaar stucen genoemd
• Pleisterwerk: strak afwerken van muren/plafonds met mortel. Dit wordt ook wel eens sausklaar stucen genoemd
• Speciale afwerkingen: betonlook of betonciré (exclusief stucwerk) of lijstwerk. Lijst- en ornamentenwerk is een vorm van stucwerk waarbij muren en plafonds worden verfraaid met sierlijsten en ornamenten. Deze decoratieve manier van stucen vraagt uiteraard om groot vakmanschap.

Stukadoor voor buiten

Buitengevels en buitenmuren spelen een belangrijke rol bij het in conditie houden van een pand. Zijn er beschadigingen, dan dienen die snel te worden hersteld. Denk hierbij aan gaten en scheuren in buitenmuren. Ook kan het oude metselwerk loszitten. Het beste is om dan te kiezen voor nieuw stucwerk en de oude laag te verwijderen.

Buitenmuur stucen

Misschien wil je gewoon een nieuwe look? Ook dan is het aanbrengen van nieuw stucwerk op de buitenmuur een ideale oplossing. Een nieuwe, mooi ogende gevel en buitenmuren verhoogt ook het uiterlijk en daarmee de waarde van je pand, dus het is de investering meer dan waard. Wil je de buitenmuren van je woning vernieuwen? Neem contact op en laat onze gespecialiseerde stukadoors jouw buitenruimte transformeren

Soorten buiten stucwerk

Er zijn verschillende mogelijkheden voor stucwerk buiten. Zo kun je om te beginnen over zowel beton als bakstenen en andere soorten stenen heen stucen. Over hout is dat niet mogelijk. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor de wandafwerking, die overigens altijd weerbestendig moeten zijn:

 • Fijn schuurwerk: vergelijkbaar met een strakke wand en waterafstotend
 • Spachtelputz; een krasbestendige sierpleister met een structuur korrel van 1,2 of 3 mm dikte. Het voordeel van Spachtelputz is dat het meteen op de juiste kleur kan worden aangebracht
 • Pleisterwerk: een gladde afwerking van de muur. Deze afwerking wordt ook vaak als onderlaag gebruikt voor Spachtelputz maar het kan ook dienen als eindafwerking.

Kosten stucwerk

De kosten van stucwerk lopen uiteen. Zo is buiten stucwerk vaak prijziger dan stucwerk binnen. Dit hangt natuurlijk mede af van de grootte van de opdracht en het tarief. Overigens zijn de tarieven van Arzuman heel scherp, daarover later meer.

Buiten stucwerk is duurder omdat buitenmortel zwaarder is dan de stucmortel die voor binnen wordt gebruikt. Logisch, buitenmuren moeten zijn bestand tegen allerlei invloeden van buiten, waaronder het weer.

Goedkope stukadoor

Als je op zoek bent naar een betaalbare stukadoor, overweeg dan de basisoptie van muuruitvlakking, die zowel effectief als budgetvriendelijk is. Voor een meer verfijnde afwerking zoals glad of sierpleisterwerk, liggen de kosten iets hoger, terwijl een trendy betonlook een investering vraagt die de prijs verder verhoogt. Neem vrijblijvend contact op met Arzuman Montage voor een overzicht van onze diensten en bijbehorende tarieven. We bieden oplossingen op maat voor elk budget.

Stucwerk binnen

Mooi stucwerk binnen geeft je huis natuurlijk een geweldige uitstraling maar daarnaast is goed onderhoud natuurlijk ook belangrijk. Zo behoudt je huis zijn waarde of verhoogt deze. Met stucwerk creëer je een moderne, strakke look voor je muren en plafond. Wens je een vlekkeloze afwerking voor je binnenmuren of plafond? Bel ons vandaag nog en laat onze professionele stukadoors je interieur transformeren.

Wist je dat stucwerk isolerend en brandvertragend werkt?

Een professionele stukadoor zal ervoor zorgen dat je muren en plafond er weer uitzien als nieuw. Eventuele schadeplekken zoals gaatjes en scheurtjes worden vakkundig weggewerkt.

Afwerking van binnen stucwerk

Een stukadoor kan wanden op twee verschillende manieren afwerken: afmessen of raapwerk.
Afmessen is hiervan de goedkoopste optie. De stukadoor brengt het pleisterwerk aan met een zogenaamd spackmes. Het gaat dan om een relatief dunne laag. Daarna kan je de muur behangen of verven.

Als je kiest voor raapwerk dan krijg je een meer grove laag pleister. Het verschil tussen beide methodes zit dus met name in de dikte van de pleisterlaag. Raapwerk kan ook machinaal worden verricht. Omdat er meerdere lagen nodig zijn, soms wel vier lagen, zal deze methode ook iets meer tijd kosten.

Afwerktechnieken

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, opties technieken en afwerkmanieren. Neem gerust eens vrijblijvend contact op met Arzuman als je meer wil weten over stucwerk. Je kunt bij ons terecht voor onder meer badkamer stucen, plafond stucen, behangklaar stucen, tegelklaar stucen en sausklaar stucen. Wij hebben een scherp tarief dus als je zoekt naar een goedkope stukadoor, dan zit je bij Arzuman goed.

De voordelen van een stukadoor:

• Mooie, strakke look
• Waardebehoud c.q. -vermeerdering van je woning
• Prima ondergrond voor behangen, tegelen, verven etc.
• Licht wordt beter door de ruimte verdeeld; je ruimte wordt egaler en lichter
• Je interieur komt beter tot zijn recht
• Je creëert eenvoudig een nieuwe look met wow-factor

Uitgebreid dienstenpakket

Verbouwen of renoveren van je woning vraagt om allerlei specialistische kennis. Zo moet er vaak worden gesloopt, is een elektricien nodig, of een loodgieter, moet er opnieuw worden betegeld of heb je een professioneel schilder nodig. Arzuman Montage biedt het allemaal waardoor je flink op de kosten kunt besparen. En dat niet alleen, het kost je natuurlijk ook veel minder tijd als je niet naar allemaal verschillende bedrijven op zoek hoeft.

Bij Arzuman Montage vind je alle specialistische kennis onder één dak. Kijk eens op de website voor meer informatie of bel ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. We maken graag een offerte op maat.

Arzuman Montage

Voor elke stukadoors klus

  Stukadoor in de buurt

  Ben je op zoek naar een professionele stukadoor bij jou in de buurt? Zoek niet verder en vertrouw op onze expertise! Ons team van ervaren stukadoors staat klaar om je te helpen bij al jouw stucwerkzaamheden, groot of klein. Of je nou op zoek bent naar een stukadoor voor je badkamer, keuken, woonkamer of kantoorpand, wij bieden een volledig assortiment van diensten aan om aan al jouw wensen te voldoen.

  Als je op zoek bent naar een betrouwbare en professionele stukadoor bij jou in de buurt, neem dan contact met ons op. Wij garanderen een vakkundige en efficiënte service voor al jouw stucwerkzaamheden.

  • Rotterdam
  • Zwijndrecht
  • Dordrecht
  • Maassluis
  • Delft
  • Schiedam

  Als je op zoek bent naar een betrouwbare en professionele stukadoor bij jou in de buurt, neem dan contact met ons op. Wij garanderen een vakkundige en efficiënte service voor al jouw stukadoor werkzaamheden.